Back

ⓘ Casa Pagès-Bassols




Casa Pagès-Bassols
                                     

ⓘ Casa Pagès-Bassols

És una residència destil noucentista situada al Nord-est de la Rambla Sara Jordà. Façana dordenació horitzontal; planta baixa amb locals comercials entitat bancària i portal dentrada amb imitació dencoixinat afegit posteriorment. Al primer pis trobem una tribuna central de tres cossos amb pilastres acanalades dordre corinti, i una balconada a banda i banda que uneixen la tribuna als finestrals de mig punt. Del segon pis en destaca la balconada correguda central i dos balcons laterals allindanats. En el tercer pis, ens trobem amb dos balcons laterals i dues finestres centrals, tot allindanat. La façana està decorada amb una motllura de pedra amb quatre ulls de bou, i una cornisa de tipus clàssic. La teulada és a vessants. Cobreix la façana un arrebossat rosat imitant els carreus. Lany 1929, aquest edifici, va ser premiat per la Cambra de la Propietat Urbana de la província de Girona.